Літературний захід «Барви і краса української мови»

6 листопада 2019 року в читальній залі з нагоди великого духовного свята Дня української писемності та мови відбувся літературний захід «Барви і краса української мови». Свято спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток, популяризацію та яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях  рідного слова і його безсмертних творців.

До читальної зали МБМК були запрошені викладачі коледжу  та студенти лікувального та фармацевтичного відділення. Ведучими свята були студенти 203 гр. Шведенко Д. та Чуніхіна А. 101А гр.

Бібліотека коледжу с цієї нагоди експонувала книжкову виставку, де представлені видання, що розкривають роль української мови, які донесли походження і розвиток мови, допомагають читачам дотримуватися культури мови, розділ «Класики українського слова», які донесли до нас первозданну красу української мови.

Фахівці бібліотеки експонували цікаву книжкову інсталяцію «Пам’ятки української мови».  На свято завітав сам Нестор Літописець. Його появу супроводжувала презентація «Нестор Літописець» та уривок з Повісті минулих літ. На заході звернули увагу на інформаційні джерела та закликали до вивчання мови та розширення словникового запасу. Презентували віртуальну книжкову виставку «Дзвенить струмочком рідна мова».

Студенти лікувального відділення Гречко В. та Панченко А. виконали гуморески нашого земляка з Казанківського району Павла Глазового, звернулись до українців, які забули своє коріння.

Присутні студенти випробували себе в мовному конкурсі, мали можливість розкрити свої таланти в читанні скоромовок. Дізнались цікаві факти про українську мову.

Студенти Шведенко Д., Гречко В., Панченко А.,Новак Д. блискуче виконали танець з книгами.

Фахівці бібліотеки, талановиті студенти, викладачі української мови зробили це свято яскравим та цікавим.

Щорічно, відзначаючи це Свято, ми гуртуємось задля відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе в рідному слові. Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Сподіваємось, що тепер наші читачі будуть розмовляти укр.. мовою правильно, красиво і вишукано – бо воно того варто!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.