ДЕНЬ ЄВРОПИ 2020: Ми разом Європа

У країнах Європейського Союзу 9 травня відзначається День Європи, день народження Європейського Союзу. Цього року світ відзначає 70-ту річницю Декларації Шумана (1950 р. ) – вагому заяву міністра закордонних справ Франції Роберта Шумана про об’єднання промисловості Франції та Західної Німеччини (ФРН) для їх розвитку в майбутньому. Саме тому в Європейському Союзі свято також відоме як День Декларації Шумана. Саме з цієї Декларації почалося створення Європейського об’єднання вугілля і сталі, яке стало основою майбутнього Європейського Союзу.

Рішення щодо увічнення дати проголошення Декларації Шумана шляхом святкування 9 травня як Дня Європи було прийнято у 1985 р. на Саміті Ради ЄС у Мілані. В цей день у багатьох країнах проводять святкові та освітні заходи про Європейський Союз. Велика частина заходів проходить в Бельгії, де знаходиться штаб-квартира ЄС.

З 2003 р. третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 р.

У 2020 р. День Європи в Україні припадає на 16 травня. Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас. День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах. Повсюди відбуваються святкові концерти, вистави, іноземці з усіх європейських спільнот, які знаходяться на території України, розповідають українцям про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.

Вітаємо з днем Європи!

Пропонуємо до Вашої уваги переглянути презентацію завантажити

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.