ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Щорічно, у третій четвер травня, Україна святкуює День вишиванки. У цей день всі українці одягають вишиванки. День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні українські народні традиції.

Свято  Вишиванки з’явилось на Буковині у Чернівцях у 2006 році  і з 2010 року зажило всенародної любові і популярності на нашій рідній Миколаївщині та і  по всій Україні.

Миколаївський медичний коледж кожен рік зустрічав цей день святом, яке ми самі творили один для одного з вишиванкою у серці.

Під  білим халатом чарівними кольорами рясніли неймовірної краси вишиванки моїх колг і студентів.  У такий спосіб ми демонстрували, що вишиванка – це не лише одяг, це  наш оберіг, наша свідомість, наша історія. В цей день були усмішки  щирість емоцій, відчуття простого людського тепла та єдності.

Так було коли ми були разом.

І так буде сьогодні 21 травня 2020 року коли ми нажаль далеко один від одного, але нас об’єднує Вишиванка, нас гуртує Любов до традиції!

Вишиване свято 2020  буде не тільки всеукраїнське, а всесвітнє, адже українці у Франції, Італії, Німеччині, Великобританії, США, Канаді, Іспанії  також одягнуть вишиванки.

Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка вишиванка – є головним оберегом людини.

 Нехай Вишиванка 2020 стане всесвітнім  оберегом  підтримки людства в цей час. Мудрість і сила тисячолітньої традиції дасть нам здоров’я і терпіння.

Бажаємо усім Божого  благословення та укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.