З СВЯТОМ ВАС, ШАНОВНІ СТУДЕНТИ!

З СВЯТОМ ВАС, ШАНОВНІ СТУДЕНТИ!

17 листопада студентська молодь традиційно святкує Міжнародний день студента. Це свято зближує та об’єднує молодих людей усього світу.
Ідея створення міжнародного об’єднання студентської молоді зародилася в Європі наприкінці ХІХ століття. У 1893 році в Женеві був скликаний Міжнародний конгрес студентів, що прийняв рішення установити і розвивати зв’язки між студентами різних країн. Істотний вплив на розвиток студентського руху зробили трагічні події осені 1939 року в Чехословаччині. !7 листопада тисячі студентів та викладачів навчальних закладів  Праги вийшли на вулиці міста , протестуючи проти гітлерівської окупації. Учасники протестів були заарештовані німецько-фашистською владою і розстріляні, або відправлені в концтабори. В 1941 році в Лондоні на світлу пам’ять про загиблих був заснований Міжнародний день студентів.
 Сьогодні День студента – це веселе свято, яке об’єднує молодь всіх навчальних закладів. Воно не має меж та кордонів. Бажаємо Вам, шановні студенти успіхів у навчанні, нових творчих досягнень, гармонійного духовного та фізичного розвитку, бути на рівні високих вимог сучасного життя. Нехай збудуться всі Ваші мрії та назавжди збережеться у Ваших серцях романтика студентських літ. Сплине незначний час і Ваш досвід та професіоналізм визначатимуть долю всієї держави. Віримо у Ваше щасливе майбутнє, у щасливе майбутнє України!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.