Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

До Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, який відзначається 31 травня, у читальному залі МБМК експоновано виставку – інсталяцію «Паління це не для нас!». Цьогоріч тема заходу цікава і актуальна – «Табак та здоров’я легень».

В експозиції представлено літературу, академічну та популярну, наукову періодику, буклети, статистичні дані, світового, загальнодержавного та місцевого рівня. Усі матеріали інформують про природу та клініку наслідків тютюнопаління, а також формують відповідальне ставлення не лише до себе, а й до нащадків. Вони спонукають відвідувачів подумати над  життєвими пріоритетами, розуміючи, що активне або пасивне паління сьогодні – це зниження пізнавальної активності, погіршення здоров’я, порушення репродуктивної функції завтра.

Особлива рубрика інсталяції  — «Міняй сигарку на цукерку!». Студенти, які мають досвід курців, а також відвідувачі, які знають про проблему теоретично, вчилися аргументовано казати «Ні» тютюновій звичці та свідомо змінювати свою поведінку.

Відвідувачі мають можливість візуалізувати наслідки зловживання тютюновими продуктами: ознайомитись та побачити патологічний макропрепарат «Каверіозний туберкульоз легень», який надала кафедра патоморфології та патофізіології МБМК.

Сподіваємося, що назва книжкової виставки «Паління – це не для нас!» стане свідомим вибором наших студентів.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.