Відкрите теоретичне заняття акушерських, гінекологічних, терапевтичних та вузьких дисциплін

Відкрите теоретичне заняття викладача ПЦК акушерських, гінекологічних, терапевтичних та вузьких дисциплін Любові Вербицької

Захворювання нирок – «тихі вбивці»

22 листопада 2021 року відбулося відкрите теоретичне заняття викладача ПЦК акушерських, гінекологічних, терапевтичних та вузьких дисциплін Любові Вербицької, для студентів ІІ курсу 218 групи медсестринського відділення №3 за спеціальністю 223 Медсестринство, з предмету «Внутрішня медицина» з теми: «Захворювання нирок і сечовивідних шляхів. Гострий та хронічний гломерулонефрит. Гострий та хронічний пієлонефрит. Нирково-кам’яна хвороба. Хронічна ниркова недостатність.»

В Україні відзначається збільшення числа хворих.

За останні 10 років показник поширеності в країні зріс із 200 до 300 на 100 000 населення. Одночасно в 1,4 рази збільшився рівень смертності .

Тривалість життя пацієнта із захворювання нирок, залежить від клінічних форм хвороби, функціонального стану нирок і своєчасної діагностики.

Актуальність вивчення різних питань із нефрології і зацікавленість здобувачів освіти цією проблемою обумовленна тим, що захворювання нирок посідають значне місце серед хвороб, а також тяжкість прогнозу, складною діагностикою і проблемою раціонального лікування цієї групи хворих.

Хвороби нирок часто супроводжують ускладненнями, які потребують невідкладної допомоги. Все це обґрунтовує значення теми, що буде вивчатися для майбутньої професійної діяльності.

На  занятті було використано презентацію з теми, відео матеріали медичних маніпуляцій, муляжі та плакати з анатомії нирок і сечовивідних шляхів, що дало змогу краще донести матеріал до студентів.

Була досягнута навчальна мета:

— узагальнили та систематизували знання з основних клінічнихі симптомів і синдромів при захворюваннях нирок;

— сформували вміння диференціювати гострий гломерулонефрит, гострий пієлонефрит, нирковокам’яну хворобу та хронічну ниркову недостатность;

— розібрали принципи лікування та надання невідкладної допомоги.

На занятті,  були присутні: заступник директора з навчальної роботи Куліш Наталія Петрівна, завідувач медсестринським відділенням №1 Нірша Олена Леонідівна, завідувач фельдшерським відділенням Висоцька Тетяна Володимирівна, методист Кварцяна Олена Петрівна, голова ПЦК акушерських, гінекологічних, терапевтичних та вузьких Васінович Марина Анатоліївна, викладачі коледжу: Підгорна Оксана Михайлівна, Васильєва Тетяна Андріївна.

Після проведення заняття відбулось обговорення особливостей застосованих методичних підходів до викладання теми.

Один комментарий к “Відкрите теоретичне заняття акушерських, гінекологічних, терапевтичних та вузьких дисциплін”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.