Відкритий інформаційно-виховний захід-дискусію

Відкритий інформаційно-виховний захід-дискусію

15 лютого 2022 р. у групах 209-210 викладачем Мехедою І.О. було проведено відкритий інформаційно-виховний захід-дискусію на тему «Я — за безпечний Інтернет», присвячений Всевітньому дню безпечнішого Інтернету (Safer Internet Day).

Мета заходу включала в себе поширення знань про небезпечний Інтернет; дослідження позитивних та негативних боків Інтернету; спонукання поглянути на глобальну комп’ютерну мережу Інтернет з різних сторін; сприяння обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи  їх подолання; мотивування їх поширювати цю інформацію у своєму середовищі.

Під час заходу студенти із задоволенням дискутували на тему шляхів безпечного використання Інтернету, питань  Інтернет-етики, загроз протизаконного контенту; аналізували історії реальних людей, які зіткнулися з небезпекою в Інтернеті.

Студенти вчилися критично ставитися до повідомлень та іншої інформації, яка  розповсюджується за допомогою мережі Інтернет, мобільного (стільникового) зв’язку та інших електронних засобів масової комунікації; відрізняти достовірні відомості від недостовірних, шкідливу інформацію від безпечної; уникати нав’язування їм інформації, здатної завдати шкоди здоров’ю, моральному і психічному розвитку, честі, гідності та репутації; розпізнавати ознаки зловживання їх недосвідченістю і довірливістю, спроби втягнення їх у протиправну та іншу антигромадську діяльність; розпізнавати маніпулятивні техніки, які використовуються при подачі рекламної та іншої інформації; застосовувати ефективні заходи самозахисту від небажаної інформації та небажаних контактів у мережах.

Викладач використовувала мультимедійну тематичну презентацію, соціальні відеоролики, вікторини, командні ігри.

Виховний захід довів, що Інтернет є не тільки найголовнішим джерелом інформації в наш час, але й місцем, сповненим небезпек, яким треба вміти протистояти.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.