Виховний захід для студентів першого курсу «Будь медіаграмотним»

Виховний захід для студентів першого курсу «Будь медіаграмотним»

17 січня 2021 року викладачами Миколаївського базового медичного фахового коледжу було проведено виховний захід для студентів першого курсу «Будь медіаграмотним». Метою заходу було визначено: виховання у студентів культури спілкування в медіа просторі, формування рівня медіаспоживача, медіастворювача, сприяння виробленню психологічного захисту проти маніпулювання свідомістю молоді, а також розвиток вміння критично сприймати інформацію.

Тема медіаграмотності в наш час є актуальною. Адже наш світ змінюється з розвитком інформаційно-комунікаційних технологій, а разом з ним змінюються й умови, в яких зростають, навчаються та розвиваються діти. Технології дають нам не тільки додаткові можливості, а й створюють нові загрози.

Медіаграмотність — це вміння користуватися інформаційно-комунікативною технікою, виражати себе і спілкуватися за допомогою медіа засобів, успішно здобувати необхідну інформацію, свідомо сприймати й критично тлумачити її, відділяти реальність від її віртуальної симуляції, тобто розуміти реальність, сконструйовану медіа джерелами, осмислювати владні стосунки, міфи й типи контролю, які вони культивують.

Для того щоб жити в медіапросторі, в якому ми з вами знаходимося, щоб комфортно там себе почувати, щоб вести свою діяльність ми повинні бути медіаграмотними та критично сприймати інформацію.

Навички критичного мислення дають змогу не потонути в інформаційній лавині, не піддатися маніпуляціям, допомогають приймати зважені рішення та відстоювати їх. Критичне мислення допомагає в пошуку нових шляхів розв’язання проблем, в розпізнаванні інформації, аналізі джерел і мотивів, прийняті зваженех рішень.

Під час заходу студенти перевірили свій рівень медіаграмотності, знайшли рішення для уявних неоднозначних ситуацій, виробили тактику для розрізнення фейкової та недостовірної інформації, згадали про небезпеки, які чекають їх у Всемережі.

Сподіваємось, що ваші дії в медіа просторі стануть осмисленими, будуть вирізнятися аналізом та критичністю. Будьте медіаграмотними!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.