Всесвітній день медичної сестри. Жінки незвичайної долі — жінки у білих халатах

Бібліотека МБМФК експонує віртуальну книжкову виставку: “ Всесвітній день медичної сестри. Жінки незвичайної долі — жінки у білих халатах”.

У травні ми маємо два професійних свята: 5 травня — Всесвітній день акушерки та 12 травня – Всесвітній день медичної сестри та медичного брата.

Ідея проведення Всесвітнього дня акушерки була запропонована на конференції Міжнародної конфедерації акушерок у Нідерландах у 1987 році.

Акушерка — особлива професія. Вона першою приймає у свої руки нового жителя Землі.

 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри.

День вибраний не випадково — це дата народження Флоренс Найнтінгейл, яка організувала першу службу сестер милосердя під час Кримської війни.

Всесвітня організація Червоного хреста є саме в її честь, в день її народженняю . Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра — це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.

Місія Червоного Хреста однакова, як у мирний так у воєнний час однакова- захист життя і гідності людей. Червоний Хрест України докладає всіх зусиль, аби швидше надати допомогу постраждалому населенню.

Серед усіх професій, ці професії є найважливішими та найвідповідальнішими, найгуманнішими.

 

Сьогодні  під час війни  медичні сестри та акушерки знаходяться на  лінії вогню  щоразу підтверджуючи, що в медицині немає випадкових, є лише за покликанням!

 

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА ЩОДЕННИЙ ПОДВИГ!

Один комментарий к “Всесвітній день медичної сестри. Жінки незвичайної долі — жінки у білих халатах”

  1. Дякую!
    Так інтелігентно, локанічно та містко про справжній гуманізм…
    Нехай бережуть усі сили, які лише є, УСІХ НАС і УСІХ ЗАХИСНИЦЬ І ЗАХИСНИКІВ НАШИХ, які носять цивільний одяг і прекрасну форму білого і хакі-кольору…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.