З ДНЕМ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

З ДНЕМ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

14 жовтня – величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

Щорічно в цей день ми відзначаємо славетне свято – День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Ці свята нерозривно пов’язані між собою, адже Божа Матір – це заступниця і покровителька наших козаків. Й донині нащадки козаків розвивають найкращі традиції наших предків, що є для нас зразком доблесті й відданості Україні.

Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої Вітчизни. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження та визвольного руху України.

З 2014 року, саме на Покрову Пресвятої Богородиці Президент України Петро Порошенко встановив щорічно відзначати — День захисника України.

Україна з початку свого існування змушена була боротися із зовнішніми та внутрішніми ворогами за свою територію та незалежність. Починаючи з Київської Русі і аж до сьогодні,  українцям доводиться  зі зброєю в руках відстоювати свою землю. Боротьба за незалежність України, за територіальну цілісність продовжується і зараз. У цій страшній боротьбі  наш народ і наша армія мужніє, вдосконалюється і перемагає.

Гідними нащадками Української  армії є сьогоднішня молодь, представників якої ми сьогодні з гордістю  називаємо захисниками Вітчизни.

Від щирого  серця вітаємо  з цими знаменними святами всіх громадян України, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах тече гаряча козацька кров і живе дух наших героїчних попередників!
Бажаємо відзначати це свято у мирі та процвітанні в рідній країні з близькими та рідними поруч. Я вірю в те, що ми, українці, – справжні борці за свободу – спільними зусиллями відбудуємо могутню державу, і що Божа милість буде супроводжувати нас в цій справі.
Бажаю вам лицарської звитяги, здоров’я і наснаги, єдності та віри, нових перемог і звершень заради процвітання нашої держави.

Слава Україні!