Відкрите заняття з предмету «Фармакогнозія»

Відкрите заняття з предмету «Фармакогнозія»

16 лютого 2023 року викладачем Мороз Л. В. було проведено відкрите заняття з предмету «Фармакогнозія» для студентів ІІ курсу фармацевтичного відділення.  Метою заходу є навчити студентів проводити мікроскопічний аналіз і підтверджувати ідентичність ЛРС за мікроознаками. Вивчення даної теми є дуже важливим для студентів фармацевтичного відділення, тому що кожен студент повинен вміти проводити мікроскопічний аналіз ЛРС і приймати рішення про якість сировини.

Теоретичні знання студенти підкріплювали візуалізацією – переглядом відео фрагментів, слайдів проведення мікроскопічного аналізу ЛРС. Викладач безпосередньо  демонструвала проведення мікроскопії з листком алое.

Було розглянуто основні правила безпеки при проведенні аналізу ЛРС; вивчали основні приладдя для  мікроскопії сировини;  розглянуто основні техніки  виготовлення тимчасових мікропрепаратів з листя, квіток, трав,  насіння, плодів, кори ;  вивчено і замальовано мікроскопію деяких лікарських рослин;  наприкінці заняття студенти вирішували тести з теми  «Аналіз ЛРС» ( на платформі гугл клас).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.