Наша мова різнокольорова

Наша мова різнокольорова

Українська мова, як і будь-яка інша мова, є живою системою спілкування між людьми. Але для українців вона не просто засіб спілкування — вона є серцем народу. Українська мова також є засобом політичної та соціальної мобілізації народу. Через мову українці здатні висловлювати свої думки, переконання та ідеї, боротися за свої права та свободи.Вона є основою української культури, ідентичності та національної свідомості. Українська мова допомагає зберігати та передавати культурний спадок, традиції, звичаї та історію українського народу.

Дуже важливо підтримувати і розвивати українську мову, зокрема, за допомогою популяризації української літератури, використання української мови в мас-медіа, навчальних закладах, інших сферах життя та у повсякденні. Також важливо інтегрувати українську мову серед молоді, зокрема, шляхом підвищення рівня знання української мови серед студентів.

21.02.2023 до Міжнародного дня рідної мови  викладачем іноземної мови Алексєєвець І.А. був проведений виховний захід з теми «Наша мова різнокольорова» в якому взяли участь студенти груп 201-Б, 203 та 102.

Мета заходу поглибити знання про значення та символіку кольорів в українській культурі, а також про використання назв кольорів в українській мові. Формувати розуміння того, як кольори використовуються в різних аспектах життя, у творах письменників та поетів, роботах митців , в народних звичаях та традиціях. Стимулювати студентів до більш активної комунікації українською та збільшити її популярність серед студентської спільноти. Виховувати  почуття патріотизму та любові до рідної мови і держави.

Любіть українську, плекайте її, розмовляйте на рідній мові у повсякденні, слухайте українські пісні, створюйте український контент. Живіть нею!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.