Толерантність – моральний імператив сьогодення

Толерантність – моральний імператив сьогодення

28 березня 2023 року відбувся онлайн інформаційно — виховний захід на тему: «Толерантність – моральний імператив сьогодення», в рамках інформаційної компанії Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору. Захід проводили викладачі ПЦК соціально – економічних дисциплін Покрасс О.Т., Чекменьова С.М. за підтримкою студентів МБМФК.

Толерантність – («tolerantia» походить з латинської мови й буквально перекладається як «терпіння»), це одна зі складових безбар’єрності. Напевно, зараз немає в Україні людей, які не чули б слово “безбар’єрність”. Про неї говорять політики, зірки та активісти, приймають закони та вводять безбар’єрні норми, знімають сюжети новин та розповідають історії.

«Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім.

Під час інформаійно-виховного заходу, були розглянуті концепції безбар’єрного простору України, та використані відеоматеріали, музикальні та художні творчі роботи 102, 106, 109, 103, 104, 114 груп.

Ведучі заходу поділилися цікавою інформацією про походження та види толерантності. Крім того, завдяки інтерактивній грі, визначили риси толерантної та інтолерантної особистості. Проаналізувавши 5 тестових ситуацій, студенти визначили, на якому рівні розвинена така риса як толерантність; переглянули виставку картин українських художників різних поколінь, під вірш В. Симоненка « Ти знаєш, що ти Людина…»

Кожен учасник мав змогу переглянути ВИДЕО «Різні. Рівні» — це перша у світі музична колаборація, стати частиною якої може кожна толерантна людина, ключова ідея якої у тому, що не потрібно судити людей за зовнішнім виглядом, адже це останнє на що варто звертати увагу, адже набагато важливішим є внутрішній світ людини.

Україна багатонаціональна країна, кожна нація має свою самобутню культуру, історію, традиції. Але варто зрозуміти, що наше майбутнє залежить тільки від нас та нашого вибору. Тож у ці дні, як ніколи, ми повинні толерантно ставитися до вибору інших.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.