Інформаційно-виховний захід  на тему «Різні можливості- рівні права»

Інформаційно-виховний захід  на тему «Різні можливості- рівні права»

Викладачі   соціально-економічних дисциплін Крамарчук Н.А. та Корчевський О. І. 4 травня 2023 року провели інформаційно-виховний захід  на тему «Різні можливості- рівні права» в рамках інформаційної компанії Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

Захід присвячений Міжнародному дню боротьби за права інвалідів, який припадає щороку на 5 травня . У 1992 року саме цього дня люди з обмеженими можливостями з 17 країн провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів.

Метою Дня боротьби за права інвалідів є сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов’язаних з інвалідністю, мобілізація підтримки прав, гідності і благополуччя інвалідів. Люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, доступну освіту і інфраструктуру, як і інші категорії громадян.

Під час заходу  працювала досліджувальна група студентів другого курсу стоматологічного відділення (група 202),яка надавала відповіді на конкретні питання пов’язані з правами людей з особливими потребами.

Юридичну консультацію згідно нормативно-правової бази з даного питання, а також працевлаштування інвалідів надав юрист коледжу Корчевський О.І.

Як в Миколаєві працюють з дітками,які мають особливі потреби досвідом роботи поділилася завідувач навчальної частини Служби соціальної реабілітації Роменська Тамара Григорівна, яка працює  в державній  реабілітаційній  установі « Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю « Мрія».

Досвідом роботи з людьми з особливими потребами поділилася випускниця фельдшерського відділення Миколаївського базового медичного  фахового коледжу Кекул Діана.

Під час заходу познайомилися з міжнародними документами , в яких розглядаються права людей з особливими потребами, а також з нормативними документами, які передбачають захист прав інвалідів саме в нашій державі. Розглянули заклади фізичної реабілітації в межах України, а також в Миколаєві та області, проаналізували розвиток Паралімпійських ігор  та обговорили досягнення  наших миколаївських спортсменів при проведенні

Паралімпійських ігор.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.