Відкрите практичне заняття в режимі zoom конференції на тему: «Дозування за масою у технології ліків»

28.09.2023 було проведено відкрите практичне заняття в режимі zoom конференції на тему: «Дозування за масою у технології ліків».

Викладач: Курник І.С.

У відкритому занятті прийняли участь  студенти IV бригади 209 групи фармацевтичного відділення.

Основними операціями, які застосовуються в процесі приготування лікарських препаратів, є дозування, зв’язане з виміром маси речовини, і відмірювання її у визначених порціях (дозах).  Від точності виконання зазначених операцій залежить фармакологічна дія лікарських препаратів, а значить, і їх лікувальна дія на організм.

Метою заняття було вивчення будови терезів, які використовують в аптечній практиці, вивчення важків та видів гирь, студенти мали навчитися підбирати гирі  та терези до роботи, повинні були засвоїти практичні навички відважування на терезах.

Заняття було проведено  з використанням створеної презентації в програмі Power Point, для кращого сприйняття інформації були використані  фотографії, відео, а також демонстрування матеріалу.

Під час заняття було використано декілька форм контролю знань: бліц-опитування, виконання практичних задач та підсумковий тестовий контроль. Мета практичного заняття була досягнута, так як студенти відпрацювали практичні навички на високому та достатньому рівні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.