Радіодиктант національної єдності-2023

Радіодиктант національної єдності-2023

 

   Щороку в День української писемності тисячі українців приєднуються до Національного радіодиктанту. Ця традиція існує з 2000 року. Написати радіодиктант національної єдності 2023 можна з будь-якої точки світу.

   Радіодиктант національної єдності-2023  з нагоди Дня української писемності та мови розпочався  27 жовтня об 11:00 і звучав на різних інформаційних платформах за посиланнями:

В ефірі Українське радіо: http://www.nrcu.gov.ua/

Радіо Культура: http://www.nrcu.gov.ua/?channelID=3

На YouTube-каналі Українського Радіо: https://www.youtube.com/@ukrainian_radio

Наживо в ефірі телеканалу Суспільне Культура: https://suspilne.media/culture

До радіодиктанту приєдналися викладачі та студенти Миколаївського базового медичного фахового коледжу. 74 диктанти написані, 74 особи долучились до акції єдності. Авторкою тексту « Дороги України» є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Читав текст актор театру і кіно Олексій Гладковський.

Українська мова — наш оберіг, голос пращурів, дух боротьби. Рідним словом молимося за Перемогу, здоров’я і сили кожного воїна, наших батьків і дітей, всіх, хто підтримує нашу державу. Тому сьогодні, згадуючи преподобного Нестора Літописця та його нетлінну “Повість минулих літ”, згадаймо безцінні слова всесвітньо відомого чернеця: “Якщо будете жити в любові між собою, і Бог буде з вами, і підгорне від вас ворогів ваших, і будете мирно жити”.

Нині наша мова лунає на весь світ! Тому нам треба нею розмовляти, поширювати. Мова -наша зброя!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.