ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ

14 листопада в усьому світі звертають увагу на проблему цукрового діабету, роз’яснюють небезпечність хвороби, шляхи її подолання та способи недопущення розвитку діабету у людей, яких можна вберегти від захворювання.

У нашому коледжі також пройшов онлайн захід, присвячений проблемі цукрового діабету, який організували та провели викладач ПЦК фундаментальних дисциплін Васильєва Тетяна Андріївна та студенти групи 201-А. Захід відвідали студенти І та ІІ курсів спеціальності «Медсестринство», завідувач 1 Медсестринського відділення Нірша Олена Леонідівна, викладач ПЦК фундаментальних дисциплін Чернігіна Анжеліка Борисівна.

На конференції, присвяченій боротьбі з цукровим діабетом, вивчали основні типи хвороби, зважаючи на особливості формування діабету та його впливу на організм. Вивчили історію розвитку досліджень щодо діабету, відмітивши основні етапи, завдяки яким відбувалось формування систематизованого уявлення про хворобу.

Особливу увагу приділили характерним причинам появи цукрового діабету, негативним наслідкам, які він несе через ушкодження дрібних судин та нервових волокон, наражаючи весь організм на суттєві порушення життєдіяльності та усіх видів обміну, а також на численні розлади у роботі органів та систем.

З’ясували сучасні засоби боротьби з цукровим діабетом, підкреслили необхідність системного підходу до їх застосування та потребу у постійній увазі до моніторингу усіх сторін життя з метою його покращення всупереч хворобі.

Обговорили також розвиток фармакології щодо протидії цукровому діабету за допомогою сучасних терапевтичних засобів та прийомів, таких, як інсуліни різної швидкості та тривалості дії, аналогові інсуліни, інсулінові помпи тощо, заслухали думку та рекомендації лікаря-ендокринолога.

Відзначили способи державної допомоги хворим людям і розповіли про Програму медичних гарантій, згідно яких забезпечується доступність препаратів інсуліну, а також безоплатне отримання препаратів у 11000 аптеках по всій країні.

Наприкінці звернули увагу на важливість профілактичних дій та простих прийомів, що дозволять уникнути цукрового діабету, не допустити розвитку хвороби: вживання нормальних об’ємів питної води, здорове харчування та надання переваги продуктам з меншим вмістом потенційного джерела глюкози і швидко засвоюваного цукру, фізична активність, протидія хронічним стресам через спілкування з близькими, а також регулярне медичне обстеження з обов’язковим контролем рівня глюкози у плазмі крові.

У підсумку зауважили, що здоровий спосіб життя і відповідальність перед самими собою за власне здоров’я здатні заблокувати шляхи розвитку не лише діабету, але й багатьом іншим хворобам.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.