Засідання Школи педагогічної майстерності

«Особистість викладача у формуванні громадянського самовизначення студентства»

23  листопада 2023 року відбулося чергове засідання Школи педагогічної майстерності «Особистість викладача у формуванні громадянського самовизначення студентства».

Ще понад 150 років тому канцлер Німеччини Отто фон Бісмарк говорив, що війни виграють не генерали, а шкільні вчителі та парафіяльні священики. Так, в сучасних умовах йде війна за свідомість людей, тому від того, що вкладають в голови з самого дитинства спочатку вчителі в школі, а потім викладачі у вишах молодим особам, залежить національна безпека країни. В руках педагога є  зброя — слово є могутнім виховним засобом, що  має направляти свідомість студентства у відповідне русло.

На заході був  присутній поважний спікер перший проректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили, доктор історичних наук, професор Котляр Юрій Вадимович. Юрій Вадимович є відомим дослідником історії України в наступних аспектах: історичне краєзнавство, аграрна історія, військова історія, історія етнічних меншин України, сакральна історія нашої держави, зокрема, сакральних центрів міста Миколаїв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.