День операційної медичної сестри

Щороку 15 лютого відзначають своє професійне свято операційні медичні сестри. Цей день був оголошений Європейською асоціацією операційних медичних сестер в 2009 році.

Операційний блок – серце лікарні, «свята святих», і люди там працюють особливі. Медсестра в операційній повинна вміти надати невідкладну допомогу, знати не тільки анатомію людини, а й законодавство, і стандарти роботи. Життєва стійкість, відповідальність, працьовитість, високий рівень освіти, милосердя і величезна любов до професії – ось головні критерії для посади. Операційна сестра – основна сполучна ланка між лікарями-хірургами і всім процесом діяльності операційного блоку.

У зв’язку з впровадженням в практику спеціалізованих операцій різних профілів, операційні сестри поряд з хірургами вдосконалюють свої знання та вміння. Робота з новим обладнанням та інструментарієм накладає додаткові вимоги до функцій даних фахівців. Доброта, чуйність, співчуття і милосердя – моральний фундамент цієї найгуманнішої професії. Операційні медичні сестри допомагають зберегти найголовніший скарб на землі – життя.

В мирний час — це нелегка, але водночас благородна робота. У війну, це самовідданість. З нагоди професійного свята та популяризації професії операційної медичної сестри, студенти 306 групи під керівництвом викладачів Бурименко А.О. та Возняк І.І. Миколаївського базового медичного фахового коледжу з привітаннями  завітали до відділення операційного блоку КНП ММР Міської лікарні №3.

Відділення операційного блоку обслуговує хірургічне, гінекологічне, судинне, урологічне та відділення ендоскопічної хірургії, а також надає ургентну цілодобову допомогу мешканцям не тільки  міста Миколаєва та області, а й пацієнтам Херсонщини та військовим. Відділення налічує 9 спеціалізованих операційних оснащених всім необхідним обладнанням.

Про непросту і надважливу роботу операційної медсестри розповіли колишні випускники нашого коледжу на тендітних плечах яких тримається робота операційного блоку.

Відео-фільм можна переглянути за посиланням https://fb.watch/qc7KDbRN_b/

Професійне свято — нагода вчергове привітати та подякувати за нелегку, але благородну роботу. Перш за все, бажаємо відмінного здоров’я і благополуччя в особистому житті. Нехай ваша доброта, чуйність і турбота повертається до вас в подвійному обсязі, радує вас приємними моментами, словами і посмішками людей, яких ви робите міцніше і щасливіше. Ви — добрі феї в білих халатах, красиві рятівниці людського здоров’я, справжні зброєносці лікарів. Без вас робота медичних установ просто не була б можлива. Спасибі вам, чарівні сестри, за те, що ваші тендітні плечі витримують всі дані вам долею і професією тяготи! Теплоти вам і найдобріших подарунків долі! Щастя, любові, мирного неба і всіх Вам благ, добрі янголи в білих халатах!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.