Вже не діти ,ще не дорослі. Проблеми фізичного та ментального здоров’я  підлітків                                                                                                                               

Вже не діти ,ще не дорослі. Проблеми фізичного та ментального здоров’я підлітків

Підлітковий  вік досить непростий період в житті кожної людини. Складність підліткового віку полягає у  швидкому темпі змін, які відбуваються в цей період: у фізичному і психічному стані підлітка, в характері реакції на зовнішні подразники .Саме тому дорослі ,які є в оточенні підлітка повинні бути  проінформовані стосовно особливостей фізіології та психології цього віку. 02.04 .2024 р відбувся відкритий інформаційно-виховний захід «Вже не діти,ще не дорослі»,присвячений міжнародному  тижню здоров’я підлітків. Захід  організувала та провела викладач ПЦК педіатричних та зуботехнічних дисциплін Бріжата К.О.

З допомогою  студентів групи 401-А  Горохової О. та  Баштової С.  на  заході були розглянуті такі питання : зміни  ендокринної , серцево-судинної ,нервової  систем  організму  в  пубертатний  період, особливості психології  підлітка,проблеми фізичного здоров’я підлітків ,проблеми ментального здоров’я підлітків (фейсбук-заздрість, залежність від  гаджетів ,соціальні фобії, булінг, розлади харчової поведінки) та підліткова вагітність. Були надані рекомендації та поради  як допомогти підлітку долати труднощі цього періоду . Захід  відвідали голова ПЦК педіатричних та зуботехнічних дисциплін Тишкевич-Львова  Є.В.,  викладачі різних дисциплін  МБМФК Кияшко Г.П., Новак О.О. , Шпильова О.О. ,

Львова  Д.М. та студенти  116 , 101-б, 401-А  , 301-Б груп.  Студенти активно приймали  участь в обговоренні теми,пропонували свої ідеї та шляхи вирішення проблем підліткового віку,ділилися своїм досвідом.

Тема заходу є дуже важливою ,оскільки підтримка дорослих ,які оточують  підлітка  необхідна для розвитку  зрілої та  гармонійної особистості ,а також формування здорового та гармонійного  суспільства у подальшому.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.