Захист від коронавірусу медичних працівників. Відео від Центру розвитку медсестринства МОЗ України

Захист від коронавірусу медичних працівників. Відео від Центру розвитку медсестринства МОЗ України

Чи потрібен максимальний захист для кожного медпрацівника? Коли в лікарні потрібно одягати маску? Чи достатньо просто носити захист? Відповіді у відео. У групі осіб із найбільшим ризиком зараження знаходяться люди, які перебували в контакті з пацієнтами або надають їм медичну допомогу чи проводять догляд за ними. І це не лише лікарі!

У світі порівнюють боротьбу з коронавірусом з війною. В цій війні піхота, звичайні солдати – це медичні сестри і брати. Front line! Перша лінія! Телемедицина, дистанційні консультації, мінімалізація візитів пацієнта в палаті – це заходи для лікаря. Робота фахівця з медсестринства поруч з пацієнтом! Більшість маніпуляцій та процедур виконують саме вони.

За даними статистичних звітних форм Державного закладу «Центр медичної статистики МОЗ України» (форми 17, 20 та 47) станом на 31.12.2018 року в закладах охорони здоров’я системи Міністерства охорони здоров’я України працювало 313 412 фізичних осіб середнього медичного персоналу, станом на 31.12.2019 року – 296 054 осіб відповідно. Посади середнього медичного персоналу займають до 70% медичних працівників України.

Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. У групі осіб із найбільшим ризиком зараження знаходяться особи, які перебували в контакті з пацієнтом або надають медичну допомогу/проводять догляд за ними. Профілактичні заходи необхідні медичним працівникам, щоб захистити себе і запобігти інфікуванню і передачі збудника в закладах охорони здоров’я. До таких заходів, в першу чергу, відноситься використання ЗІЗ – вибір належного типу ЗІЗ та навчання, як його надягати, знімати та утилізувати.

В умовах коли весь світ страждає пандемії коронавірусу та дефіциту медичного захисту — життєво важливо раціонально і правильно поводитися з медичним захистом. Це може врятувати ваше життя.

У більшості випадків безпечної відстані або ж звичайної маски буде досить щоб не захворіти. Медичний персонал не передасть вам вірус адже дотримується правил поводження з медичним захистом.

Підготовлено ДУ «Центр розвитку медссетринства Міністерства охорони здоров’я України» разом з VoxCheck, на основі рекомендаций ВООЗ, CDC, нормативних актів Міністерства охорони здоров’я Украіни (наказ МОЗ України від 28.03.2020 №722 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.