Всесвітній день боротьби з пневмонією

Всесвітній день боротьби з пневмонією

12 листопада відзначається  Всесвітній день боротьби з пневмонією World Pneumonia Day.

У цей день установи охорони здоров’я організовують профілактичні заходи, проводять медичні огляди, волонтери розповідають про небезпечність хвороби. Напередодні у нашому коледжі у режимі онлайн відбувся захід, присвячений цій події. Організаторами та виконавцями стали викладач фізіології Васильєва Тетяна Андріївна та студенти групи 201А.

Захід відвідали: завідувач медсестринським відділенням №1 Нірша Олена Леонідівна, завідувач навчально-методичним кабінетом Шевчук Вікторія Вікторівна, методист Кварцяна Олена Петрівна, голова циклової комісії фундаментальних дисциплін Пилипенко Юлія Дмитрівна, куратор групи 201А Короткова Олена Михайлівна, викладачі коледжу та студенти.

Під час проведення заходу всім присутнім розповідали про основні симптоми та небезпечність хвороби, про шляхи проникнення патогенної мікрофлори в організм та розмаїття збудників, які її викликають.

Присутнім було продемонстровано відеоматеріал з віртуальним 3D-моделюванням легенів, уражених пневмонією, що розвинулась як ускладнення COVID-19.

Крім того, було надано інформацію щодо особливостей діагностування пневмонії, про методи та прийоми лікування, а також про можливі тяжкі наслідки хвороби. Студенти акцентували увагу на питаннях зміцнення імунітету, важливості проведення роз’яснювальної роботи серед населення і розуміння людьми ризиків, пов’язаних з пневмонією.

Особливу увагу організатори заходу приділили вірусній пневмонії, що розвивається внаслідок проникнення в організм нового, ще більш небезпечного штаму вірусу Дельта. Студенти групи 201А підготували інформативне відео, у якому роз’яснювали небезпечні властивості даного штаму.

На завершення заходу всіх присутніх закликали до дотримання карантинних заходів та профілактичних прийомів, спрямованих на боротьбу з пневмонією.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.