Засідання Школи педагогічної майстерності на тему: «Комунікативна і мовна компетенція викладача»

Засідання Школи педагогічної майстерності на тему: «Комунікативна і мовна компетенція викладача»


16 лютого методичний кабінет спільно з викладачами ПЦК гуманітарних дисциплін провели засідання Школи педагогічної майстерності на тему: «Комунікативна і мовна компетенція викладача».

Організатори наголосили, що в День Єднання під час російської агресії питання мови є вкрай важливим для перспективного майбутнього української держави. Українська мова це наше щеплення, наш імунітет від російського агресора.

На засіданні викладачі гуманітарних дисциплін ділилися досвідом щодо розвитку мовленнєвої майстерності, вербальних та невербальних аспектів культури спілкування, ділилися лайфхаками з української мови, знайомили з топ-20 сайтами для вивчення української мови, надавали рекомендації щодо подолання мовного суржику, використання ефективних комунікацій зі студентами під час онлайн та офлайн навчання.

1. Суржик і русизми в українській мові: методи боротьби Короткова О.М.
2. Мовленнєва майстерність викладача. Вербальний і невербальний імідж Жакун Є.В.
3. Розвиток іншомовної комунікативної компетентності на уроках англійської мови Алєксєєвець І. А.
4. Ефективні комунікації (soft skills) у системі викладач-студент Пигарєва В.В.

Живе слово викладача було і залишається важливим елементом всієї системи навчання і виховання. Майстерність усного мовлення, вміння переконувати і захоплювати, викликати інтерес до того чи іншого виду роботи, впливати на настрій — без цього неможливий викладач. За допомогою мови, стриманої або емоційної, міміки, жестів він пробуджує думки і почуття у студентів, підтримує живий інтерес до предмету. Доповідачі сподіваються, що кожен викладач, який завітав сьогодні на Школу педагогічної майстерності, знайшов щось нове і корисне для свого особистісного та професійного росту і незабаром втілить свої задумки в навчальних аудиторіях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.