Виховний захід « Герої не вмирають….» до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні

Виховний захід « Герої не вмирають….» до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні

17 лютого 2023 року для студентів   Миколаївського базового медичного  фахового коледжу (групи 101-Б, 102, 103, 201-Б, 202)   викладачем історії Крамарчук Н.А. проведено  виховний захід « Герої не вмирають….»до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні з метою вшанування пам’яті  Героїв, виховання патріотизму, національної гордості; формувати у студентів ціннісне ставлення до України; прав та свобод людини, європейського вибору українців;  розвивати  почуття національної самосвідомості та громадянської активності;       сприяти тому, щоб студенти усвідомлювали, що необхідно бути гідними громадянами України.

Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже  той, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Хто ж вони справжні патріоти і герої? Вірність і мужність — ось головні риси героїв: вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вірність і мужність аж до смерті!

Указом Президента України Петра Порошенка  від 11 лютого 2015 року на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України встановлено в Україні День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого.

Приклад Героїв Небесної має зупинити і тих, хто  сьогодні розпалює все нове інше протистояння. Ми сьогодні  в скорботі й з великою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками та приймають у своє небесне воїнство тих, хто загинув на сході нашої країни і, на превеликий жаль, ціною власного  життя, сьогодні продовжують захищати наш народ від держави –агресора.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.