Розмаїття цінностей сучасного світу та їх огляд в Україні

Розмаїття цінностей сучасного світу та їх огляд в Україні

21 лютого 2023 року у нашому коледжі відбувся відкритий онлайн-захід, на якому обговорювали наявну ситуацію щодо руху України до Євросоюзу.

Захід проводили: викладач ПЦК фундаментальних дисциплін Васильєва Тетяна Андріївна, студенти групи 201А. Були присутні: голова циклової комісії  фундаментальних дисциплін Пилипенко Ю.Д., викладач-методист Кварцяна О.П., викладачі Спіріна І.Ю., Чернігіна А.Б., студенти коледжу.

Згадали історичні зміни у політиці держави на Євромайдані та під час Революції Гідності.

Зазначили, що перспективи входження України до Європейської спільноти нині проходять шлях виконання умов Єврокомісії щодо напрямів розвитку нашого суспільства. Одним з них є втілення Концепції безбар’єрного простору, розроблену Міністерством розвитку громад та територій України. Зокрема, приділили увагу такому елементу базових понять безбар’єрності, як прийняття.

Прийняття – це усвідомлене прагнення поважати особливості інших етнічних, культурних, історичних, релігійних спільнот так само, як вони готові приймати нашу аутотентічність. Порозуміння та взаємоповага призводять до мирного вирішення будь-яких питань.

Подальший розвиток теми ґрунтувався на переконанні, що один з найкращих шляхів до порозуміння – це розширення наших знання про народи та держави Європи, огляд їхнього розмаїття, усвідомлення їхніх досягнень.

Було зосереджено увагу на особливостях різних світових релігій як підґрунтя для створення духовності та культури, початкових засад філософії та освіти. Акцентували на особливій ролі Єрусалиму, який тисячі років демонструє безпрецедентний історичний приклад прийняття через примирення між собою вірян різних релігій.

Надалі обговорили культурно-історичні особливості країн Європи, втілені у шедеврах класичної літератури, живопису, архітектури та музики.

Підкреслили безумовне значення української культурної спадщини для світової історії.

Також звернули увагу нинішньому стану справ щодо чергового етапу входження України до Євросоюзу, зокрема, переглянули відео про нещодавнє засідання Єврокомісії у Києві.

Наприкінці у висновку зазначили, що українцям є чим пишатись, що захищати і до чого прагнути. Збереження національних духовних і культурних скарбів і в той же час розуміння та прийняття цінності розмаїття, яке збагачує світ, дає можливість порозумітися представникам різних країн та держав зарази спільного руху до ще більш видатних надбань та рівнів розвитку людства.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.