Відкрите заняття з предмету «Захист України»

Відкрите заняття з предмету «Захист України»

28 березня 2023 року в МБМФК було проведено відкрите заняття з предмету «Захист України»

Викладач: Замарей Е. О., студенти групи 109

Тема: «Надзвичайні ситуації воєнного часу. Зброя масового ураження.»

Надзвичайні ситуації воєнного часу характеризуються  насамперед застосуванням зброї масового ураження (ЗМУ), яка має можливість в обмежений час уразити велику кількість людей, тварин, рослин на значних площах і призвести до катастрофічних наслідків. До ЗМУ відносяться такі види зброї, як ядерна, хімічна, та біологічна.

Тема про зброю, про війну, про масштаби та наслідки застосування її найжахливіших видів.

Під час відкритого заняття були розглянуті складові та уражальні чинники різних видів зброї масового ураження та способи захисту від них. Були використані цікаві відеофільми про бомбардування японських міст Хіросіми та Нагасакі, про наслідки Чорнобильської катастрофи, та про застосування хімічної зброї. Також в кінці заняття студентка прочитала вірш про мир.

Цікаві пізнавальні презентації поєднувались з опитуванням студентів з елементами військово-патріотичного виховання: хвилина мовчання й гімн України.

Завдяки заняттю присутні ще раз впевнились наскільки страшною є зброя масового ураження й дійшли висновку, що всім ядерним країнам потрібно поступово знищити цю зброю. А кошти на її утримання краще витратити на соціальні потреби країни.

На занятті акцентувалась увага на тому, що в країні продовжується війна, але вона обов’язково закінчиться нашою перемогою.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.