Міжнародний день сім`ї

Міжнародний день сім`ї

   15 травня відзначається Міжнародний день сім`ї. Це свято було засновано в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН через заклопотаність громадськості знеціненням інституту шлюбу.

На думку генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї — єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

    Кожна країна по-своєму святкує цей день, але всіх об’єднує одна спільна мета – донести до свідомості громадян, що сім’я є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, вона є тим, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

   В рамках інформаційної компанії Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору викладачами МИХАЙЛЮК Валентини та ПОГОРІЛОЇ Наталії зі студентами 206, 201-А, 201-Б груп  Миколаївського базового медичного фахового коледжу було проведено  інформаційно-виховний захід, присвячений Міжнародному  дню сім’ї.

    Протягом декількох тижнів студенти робили презентації, в яких висвітлили інформацію про свої родини, сімейні традиції, назвали ознаки міцної родини, а також визначили шляхи зміцнення родини, юридичне значення сім’ї, знайшли цікаві прислів’я та приказки про сім`ю. З метою виховання почуття любові, позитивного ставлення до всіх членів родини  студентам було запропоновано створити сімейні фото-колажі.

    Дуже важливо проводити час разом з родиною, тому для зміцнення родинних зв’язків студенти разом з батьками влаштували перегляд сімейних фільмів: «Сім`я за хвилину», «Вечеря»,  «Секс і нічого більше» та ін.

     Було проведено анкетування спрямоване на визначення психологічної атмосфери в родині, виявлення сімейних конфліктів  та шляхи їх усунення.

80% відсотків респондентів вважають свою родину щасливою.

     Приємно було дізнатися, що більшість проблем, які виникають у студентів, вирішуються в родині шляхом обговорення ситуації.

   У проєкті використані відеоматеріали, музикальні та художні творчі роботи.

     Сім’я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина цивілізованої країни.

    Благополуччя сім’ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.

    Дякуємо всім студентам, хто долучився до заходу,  за креативність та творчий підхід в підготовці чудових матеріалів.

Відео можна переглянути за посиланням : https://fb.watch/kAkRTN8M2d/

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.